Ota yhteyttä

Ennakkotiedote

Viikinlahti Campus Oy vauhdittaa kasvuaan laajalla osakeannilla turvatakseen toimintansa jatkon. 

Keuruun entisen varuskunnan alueelle perustettu koulutus- ja tapahtumakeskus Viikinlahti Campus on aloittanut toimintansa vauhdikkaasti. Viikinlahti Campus tarjoaa monipuoliset puitteet tapahtumien ja koulutusten järjestämiselle.

Viikinlahti Campuksen pääomittamiseksi ja energiansaannin varmistamiseksi on  päätetty järjestää laajamittainen osakeanti. Osakeanti järjestetään Fundun sähköisellä merkinnällä. www.viikinlahticampus.fi sivuilla tulee linkki, jonka avulla voi tehdä merkinnän ja maksaa sen.

Osakeannin tarkoituksena on jatkaa hyvin alkanutta toimintaa avoimin kortein. Kuka tahansa voi ostaa 40 euron arvoisen osakkeen ja päästä seuraamaan läheltä Campuksen toimintaa. #pikkasenisompiosakeanti tavoittelee satoja omistajia pienellä riskillä. Alueella on esimerkiksi tilaa järjestää koko porukalle yhtiökokous, johon kaikki osakkeenomistajat ovat tervetulleita. Campuksesta tulee kaikille yhteinen yritys, jonka toimintaa ohjaa vahva ja osaava hallitus, joka valitaan yhtiökokouksen päätöksellä parhaista halukkaista. Tavoitteena on yritys, joka tuo seutukunnalle tuloja ja positiivista vireyttä matkailijoiden mukana. 

Hallituksen puheenjohtaja Jukka Rouhiainen. “Tällainen osakeanti on todella harvinainen tämän kokoisessa yrityksessä. Haluamme kuitenkin osakeannilla ilmaista tahtotilamme. Me olemme valmiita avoimeen toimintaan ja haluamme matalalla kynnyksellä saada jokaisen mukaan yrityksen toimintaan. Haluamme tuoda seutukunnalle uutta ja helposti lähestyttävää toimintaa. Arvoihimme kuuluvat osallisuus ja yhteisöllisyys. Osakeanti on osoitus siitä, että emme vaan puhu osallisuudesta, vaan laitamme sen myös käytäntöön. 

Lisää tietoa osakeannista tulossa loppuviikosta!

Lisätietoja: Viikinlahti Campus Oy, Jukka Rouhiainen, hallituksen puheenjohtaja, 040 7255323 jukkarou@thinkfinland.fi

Metsien Broodvei…

…ja muita hassuja ideoita!

Tämä on kertomus hurjasta alustamme Viikinlahti Campuksella.

Olipa kerran yksi innovaattori jota pyydettiin toimitusjohtajaksi alueelle, joka oli jo kerran suljettu. Tämä innovaattori ei toki ollut ensimmäinen, jolla oli jo ollut ajatuksia alueen kehittämisestä.

2014 ja 2019 vuosien välissä oli jakso, jolloin tiloja hyödynnettiin mm. vastaanottokeskuksena.

VOKin jälkeen, haluttiin hankkeen avulla lähteä tekemään alueesta tuottavaa yritystoiminnan avulla. Päätettiin ryhtyä toimeen ja perustettiin yritys.

Ajateltiin, että rauhassa vähän kattellaan ja suunnitellaan kunnolla. Niinkun sillälailla oikein kunnolla. Laitetaan mediatiedote liikenteeseeen ja kattellaan vähän mitä tapahtuu!

Ja sitten se alkoi!

Mediatiedotteen julkaisun jälkeen alkoi sellainen hulabaloo, että suunnittelu jäi ja oli ryhdyttävä toimeen.

Satoja ideoita, kymmeniä yhteydenottoja ja aivan mahtavia avauksia. Hurjaa meininkiä! Monessa olen ollut mukana, mutta en vielä tämmöisessä.

Tämä meininkileisson on myös saanut meidät tekijät vauhtiin. Päässämme vilisee hurjia ideoita ja ihania avauksia tilojen käytön suhteen. Entisestä elokuvateatterista on tulossa #metsienbroodvei , punttisalista lastenmaailma, varusmiessaunoista rakentuu saunamaailma oleskelutiloineen, meille tulee varuskunnan historiasta kertova näyttelytila, koulutustiloista tehdään viihtyisiä ja innovoivia, yritystupia on varattu jo kymmenkunta…. ja, ja, ja ….. näitä riittää!

Mun ja Harrin kanssa työskentelee jo kaksi tehopakkausta eli Heini ja Heikki. Olemme saamassa apuja myös Saskysta ja työllistämispalveluista. Ensi kesälle leirejä ja tilaisuuksia jo kovaa kyytiä ja syksykin näyttää jo kovin aktiiviselta! Nyt laitetaan maali- ja sisustussuteihin lisää vauhta, ja kunnostetaan tila kerraallaan kuntoon!

Muistapas varata pikkujoulupakettisi ajoissa. Myös majoitusta löytyy isollekin porukalle! Varaa lippusi tästä!

Oma tupa yritykselle tai yhdistykselle

Viikinlahti Campus tuo yritykset näkyville aivan uudenlaisella tavalla! Keuruun vanhassa varuskunnassa tuodaan “kaupunki ja yritykset Campukselle”.  

Keuruu tunnetaan parhaiten varuskunnasta, on moni vierailija sanonut käydessään Viikinlahti Campuksella.  Uskomme että alueellamme tulee käymään tuhansia ja taas tuhansia vieraita muistelemassa menneitä aikoja perustettavassa “varuskuntamuseossa” ja erilaisissa tapahtumissa. Ja nyt sinullakin on mahdollisuus saada tuotteesi ja yrityksesi pysyvästi esille Viikinlahti Campukselle vierailijoiden nähtäville ja majoituskäyttöön. 

www.printek.fi Kirsti ja Tapani Paasun kanssa käynnistimme projektin viime viikon perjantaina 16.8.19 . Olispas jo syyskuu, niin näkisitte miltä huoneessa näyttää 🙂

Kasarmilla on ollut 84 varusmiestupaa, ja nyt ne muunnetaan tupa kerrallaan yritysten brändien näköisiksi. Tuvista tehdään nimikkoyrityksen tai yhdistyksen “showroomeja”. 

Viikinlahti Campus hoitaa halutessanne tupaan kalusteet:

 • 2-6 sänkyä valinnan mukaan, yöpöydät, peilin, pöytälamput, kirjoituspöydän ja tuolin. Puisten kalusteiden värisävy on kirsikka. Tarvittaessa tupaan saa myös verhot, jotka ovat sinivalkoraidalliset. 
 • Huone maalataan valkoisella maalilla ennen sisustusta Viikinlahden toimesta. Ikkunanpuitteet maalataan myöhemmin, tällä hetkellä ne ovat ruskeat. 

Yritys tuo tupaan:

 • Tapetit tai muut seinäelementit ja omia tuotteita oman brändin mukaan. Esimerkiksi vanhoista valokuvista ja tarinoista voi painattaa tapetteja. Tapetteja saa mm. pilottituvan tekevällä Printekiltä (www.printek.fi). Printekin tupa rakennetaan syyskuun puoleenväliin mennessä, ja sen valmistumista voitte seurata mm. somessa ja nettisivuilla. 
 • Verhot ja tekstiilit oman maun mukaan, tai sitten voi käyttää Viikinlahden tekstiilejä.
 • Mahdollisia muita elementtejä, jotka kuvastavat brändiänne.

Miten tupaa markkinoidaan asiakkaille ja vierailuryhmille Viikinlahti Campuksen toimesta?

 • Tupa nimetään yrityksen mukaan. Kyltti oven ulkopuolelle. Jos kylttiin haluaa esimerkiksi oman suuremman mainoksen, niin siitä voidaan sopia erikseen.
 • Yrityksen tuvan voi varata suoraan varauskalenterista ja varatessa asiakkaalle menee tietoa yrityksestä. Mm. logo ja nettisivut linkitetään varauskalenteriin. 
 • Jokaisesta tupa-projektista tehdään 
  • Blogikirjoitus projektin etenemisestä
  • Facebook-päivityksiä ja linkityksiä kuvien ja tarinoiden avulla
  • Instagram-päivityksiä ja linkityksiä kuvien ja tarinoiden avulla
  • Videoita prosessien edistymisestä

Tuvan sisustaneelta yritykseltä taas toivomme vastapalveluksena, että linkittäisitte meidät teidän kotisivuillenne ja käyttäisitte somepäivityksissänne projektissa sovittuja #hästägejä.

Jos tuntuu, ettei omat ideat riitä, niin ideoimme kanssasi mielellämme. Avuksi voitte myös pyytää sisustussuunnittelija Kaisu-Leena Pekkasen sisustuspalvelua. Yritys sopii itse Kaisun kanssa veloituksista ja tapaamisista Campuksella. Yhteystiedot ovat seuraavat: www.kaisuleena.fi, sisustus@kaisuleena.fi, 040 704 1008

Tuvat ovat suorakaiteen muotoisia ja niiden koko on 8540 cm x 5815 cm x 2200 cm. Päätyseinä on melkein kokonaan ikkunaa. Huoneessa on loisteputkivalaistus, mutta myös lamppuja saa halutessaan  vaihtaa.

Projektin ja Viikinlahti Campuksen tarkoituksena on edistää alueemme kasvua ja kiinnostavuutta uudenlaisella yhteistoiminnalla. Haluaisiko sinun yritys tai yhdistys oman nimikkotuvan? Ota meihin yhteyttä, niin laitetaan homma alulle! Saatte itse määritellä, mitä tupaan haluatte. Voimme myös neuvotella halutessanne extranäkyvyydestä yrityksemme sivuilla. 

Mediatiedote

Koulutus- ja tapahtumakeskus Keuruun entisen varuskunnan alueelle

Keuruun entisen varuskunnan alueelle  perustetaan koulutus – ja tapahtumakeskus Viikinlahti Campus. Sen toimintaa luotsaa 1.8.2019 perustettu yhtiö  Viikinlahti Campus Oy.   Viikinlahti Campus järjestää sekä yksittäisiä koulutuksia ja tapahtumia, että tarjoaa mahdollisuuden pysyvämmän luonteisten koulutusten järjestämiseen oheispalveluineen.

Viikinlahti Campus tarjoaa myös majoitustoimintaa ja runsaasti erilaisia aktiviteetteja lähialueen toimijoiden kanssa yhteistyössä.  Alueen läheisyydestä löytyvät mm. monipuolinen ja tasokas ampumaurheilukeskus, maastoliikuntakeskus, kattava luontopolku ja hiihtolatuverkosto, eteläisen Suomen ainoa vapaan moottorikelkkailun alue sekä Hotelli Viikinhovi majoitus- ja ravintolapalveluineen. Tilat soveltuvat erinomaisesti myös erilaisten kulttuuritapahtumien, ulkoilmakonserttien, näyttelyiden, leirien ja kurssien järjestämiseen.

Viikinlahti Campuksen alue on jo nyt toimiva, mutta siihen tullaan lähivuosina investoimaan lisää toimintojen kehittymisen myötä. Tavoitteena on saada Viikinlahti Campuksesta Suomen aktiivisin koulutus – ja tapahtumakeskus, jonka tapahtumien koon mukaan skaalautuva infra pystyy vastaamaan eri tapahtumien edellyttämiin muuntuviin tarpeisiin. Viikinlahti Campus tarjoaa lisäksi eritasoisia majoituspalveluita esimerkiksi yritysten työmatkamajoittujille tai leirinjärjestäjille.  

Viikinlahti Campus Oy hyödyntää toiminnassaan alueella jo olemassa olevia monipuolisia tiloja elokuvasalia ja  kuntotaloa myöten. Entisen varuskunnan tilat sopivat mainiosti esimerkiksi suurienkin e-sports tapahtumien järjestämiseen.  Alueen hyödyntämismahdollisuuksia on jo parin vuoden ajan hankkeiden kautta kehitetty ja testattu mm. koiraleireillä ja tapahtumamajoituksilla  ja nyt on aika laittaa laaditut suunnitelmat käytäntöön sekä kehittää uusia. 

Viikinlahti Campus Oy:n  toimitusjohtajana aloittaa 1.8.2019  Sari Saarinen. “Yhtenä tavoitteena on tuoda alueelle esimerkiksi myös  uudenlaista yrityskehittämistä ja yrityskoulutusta. Viikinlahti Campuksen puitteet tarjoavat huikean yhteistyömahdollisuuksien yrityskentän eri toimijoille.”

Viikinlahti Campus aloittaa toimintansa elokuussa tutustumispäivällä ja toivottaa tervetulleeksi avoimella kutsulla tutustumaan alueeseen ja sen mahdollisuuksien ääreen kaikki lähialueen yritykset, tapahtumajärjestäjät ja muut toimijat tai asiasta muutoin kiinnostuneet.   Tapahtuman etenemisestä tiedotetaan mm. Viikinlahti Campuksen sosiaalisen median sivuilla. 

Lisätietoja:

Viikinlahti Campus Oy, Sari Saarinen, toimitusjohtaja, 040 6475610